RACB Rotax Max Challenge Belgium

Wie wij zijn

De organisatie van de RACB Rotax Max Challenge (BMC) is in handen van Limburg Karting en vallen onder auspiciën van de RACB, de nationale autosportbond van België.

Hierdoor is het BMC kampioenschap het enige officiële Rotax kampioenschap van België.

De Rotax Max competities vinden plaats over de hele wereld. Iedere importeur van Rotax BRP dient een Rotax Max competitie op te stellen in zijn land. De Genker Kart Shop is de importeur van Rotax BRP voor zowel België als Luxemburg. Zij hebben Limburg Karting aangewezen als organisator voor de Rotax Max wedstrijden.

De BMC is een nationale competitie voor uitsluitend Rotax categoriën. Klik hier voor een overzicht.

 

Wat wij doen

 Aan het begin van het seizoen stellen wij samen met de importeur van België het Technisch Reglement voor de Rotax categoriën op.  Wij trachten zoveel mogelijk de richtlijnen van het internationale Rotax reglement te volgen. Daarnaast hebben wij ook overleg met onze buurlanden Nederland én Duitsland. Op deze wijze is het voor velen interessant om deel te nemen aan de BMC competitie.

Tijdens een BMC wedstrijd zijn een 40- tal officials in de weer om het evenement in goede banen te leiden. De meeste van hen zijn gelicentieerd waardoor zij een gedegen opleiding hebben genoten in het verleden en daarnaast ruime ervaring hebben om de functie naar behoren uit te voeren.

Verder zorgen wij voor de gehele omkadering van het evenement. Van A tot Z.

 

Kalender 2022

Klik hier voor het volledige overzicht.

 

Inschrijfgeld 2022

Het inschrijfgeld voor de Micro Max klassen bedraagt € 175, per wedstrijd.

Het inschrijfgeld voor de overigen klassen bedraagt € 200, per wedstrijd.

Hier komen geen extra kosten meer bij tijdens de wedstrijddag. Wij vragen ter plekke geen lidmaatschapkosten, geen administratiekosten, geen stroomkosten en geen milieu bijdrage.

 

Meer info?

Wenst u meer informatie te ontvangen als deelnemer óf als (toekomstige) official/medewerker? Neem dan contact met ons op.

 

RACB Rotax Max Challenge

Damstraat 1

B-3600 GENK

+32 89 35 55 64 / +32 475 27 25 89

info@belgianmaxchallenge.be

 

Bank details Limburg Karting

Begunstigde : Limburg Karting vzw

Bank : KBC

IBAN : BE07 4579 0650 0166

BIC : KREDBEBB